Parker  Hannifin  B.V. 
                                                           


Sinds februari 1998 ben ik als operator werkzaam bij Parker Hannifin B.V. in Hoogezand. Klik hieronder op het logo om te zien wat wij wereldwijd zoal kunnen produceren.Het product van Parker Hoogezand


Bij Parker Hoogezand worden verschillende types rubberomspoten slang geproduceerd. Een belangrijk onderscheid dient gemaakt te worden tussen twee soorten slangen, te weten:


Gevlochten Hydrauliek slangen:
De bewapening van deze slangen bestaat uit gevlochten staaldraad met een hoge treksterkte waardoor de werkdruk van deze slangen aanzienlijk hoger is dan de pushlok slangen.
Van deze slangen worden dan ook assemblages gemaakt die in hydraulische systemen met een hoge druk worden toegepast.


Pushlok slangen :
Dit zijn slangen waarvan de bewapening bestaat uit textiel en waarvan de werkdrukken ongeveer 20 Bar bedraagt. Deze slangen worden voornamelijk toegepast in de montagelijnen van de automobiel industrie en dienen voor transport van lucht, water, en olie.

Elke slang bestaat uit drie elementen:
1. De binnenslang: deze moet geschikt zijn voor de materialen die worden getransporteerd.

2. De bewapening: deze dient ervoor om de slang de benodigde sterkte te geven zodat deze hoge drukken kan weerstaan.
3. De buitenslang: deze laag zorgt ervoor dat de bewapening wordt beschermd voor invloeden van buitenaf (ozon, slijtage)

Voor de productie van de slangen wordt gebruik gemaakt van twee soorten grondstoffen: rubber en bewapening.

Rubber:
De verschillende ingekochte rubbermengsels bezitten elk specifieke eigenschappen om te voldoen aan de gewenste toepassing. De rubbermengsels die gebruikt worden voor het produceren van de binnenslang verschillen dan ook van de rubbermengsels die toegepast worden voor het produceren van de buitenslang.

De bewapening:
Wij passen in onze productie verschillende staaldraadkwaliteiten toe. Onderscheid tussen de verschillende types zijn de diameter van het draad en de treksterkte van het draad. Hetzelfde onderscheid kan gemaakt worden tussen de verschillende typen textieldraad.(m.s)