memorian

        


Onze honden

Op de volgende pagina's kun je foto's vinden van onze honden. Maak in het menu hierboven je keuze.

Dudek is op 18 november 2004 helaas overleden, hij mocht maar 3 jaar oud worden. Hij had een vorm van asbestkanker, en dat ging heel snel. Wij missen hem nog steeds, want elk dier is voor ons uniek.

Bo is ook als puppie bij ons gekomen, dat was in november 1998. Hij had een aangeboren nierafwijking, en zijn alvleesklier werkte ook niet goed. Hij was een vaste klant bij de dierenarts, maar hij heeft het heel lang goed volgehouden. Hij is bijna 9 jaar oud geworden, terwijl de dierenarts hem destijds 5 jaar gaf.
Dinsdag 28 augustus 2007 hebben wij hem echter in moeten laten slapen. Ook Bo missen we heel erg, hij was ons eerste hondje, en die vergeet je niet gauw.

Op 13 november 2005 hebben we Amour opgehaald. Hij is geboren op 26 september 2005, en tot nu toe onze laatste aanwinst, tenminste wat honden betreft.
Amour heeft een slechte start gemaakt. Geregeld blaasonsteking, een maagzweer en vele andere probleempjes. We zijn er zelfs mee in Utrecht geweest.  Door deze slechte start, heeft ook zijn karakter zich minder goed ontwikkeld. Amour is een schat van een hond voor ons, maar naar anderen en ook naar andere honden , kan hij zeer dreigend overkomen. Briardkennel "de la Noblesse de Coeur" , de fokker van Amour, vond onze problemen schijnbaar niet interessant genoeg, want hij deed er niets mee.  
We hebben toen een gedragstherapeute ingeschakeld, maar die was ontzettend negatief over Amour, maar ook over de briard in het algemeen. Een briard is een hele fijne, maar ook een beetje eigenzinnige hond, en is echt leiding nodig. Anders neemt hij zelf de leiding over, met alle gevolgen van dien.
Via de Briardvereniging zijn wij in contact gekomen met Anna Hempen. Zij  heeft ook een Briardkennel, "La Boussole"  en werkt al heel lang met briards. Zij is ook gedragstherapeut, en weet alles van Briards. In tegenstelling tot de eerste gedragstherapeute, vind zij Amour absoluut niet dominant of agressief. Amour is alleen heel erg onzeker, en probeert dat met een grote mond (lees hard blaffen) te camoufleren.
Anna heeft geheel belangeloos aangeboden om ons te helpen. Wij waarderen dat enorm, en gaan nu geregeld met Amour naar Emmen toe, om daar Amour eigenlijk te heropvoeden. Van Anna leren wij, maar ook Amour, hoe Amour zijn onzekerheid kan overwinnen, en normaal met andere mensen en honden om kan gaan.
Echter, vooral nadat Bo is overleden, is Amour zich dominanter gaan gedragen. Naar andere honden toe, maar ook naar mensen toe. Veel mensen die hem niet kennen, schrikken van hem. Het is bijna niet mogelijk dat de kinderen vriendjes of vriendinnetjes meenemen naar huis, als ik niet thuis ben. Anita wordt ook bang van hem, en in feite ziet hij alleen mij nog als baas, waar hij nog respect voor heeft. Naar anderen luistert hij alleen als hij dat wil. Daarom wou Anita hem graag voor herplaatsing in aanmerking laten komen. Ikzelf kan niet veel kwaad doen bij Amour, maar het is wel duidelijk dat hij hier zo niet kan blijven. Daarom hebben wij begin januarie 2008 een herplaatsingsprocedure in werking laten zetten.
Dinsdag 22 januari is Anna met iemand wezen kijken naar Amour. Hij deed heel raar tegen deze man, bleef hem maar aankijken en grommen. Deze meneer durfde het dan ook niet aan met Amour. Anna is hier best wel van geschrokken, en toen is ook besloten om er toch vaart achter te zetten. Vrijdag 25 januari heb ik Amour zelf naar Anna gebracht, en Anna heeft hem vervolgens naar Rutjes, de fokker van Amour gebracht. Deze had een plek voor hem in Duitsland.
RUTJES BEDANKT.   Dit is echter wel cynisch bedoeld en ik meen er dus ook geen barst van. Als er één fokker is waar ik NOOIT weer een hond weghaal, is het wel bij Rutjes.


Dudek op zijn mooist.

Bo op de camping, voor de caravan. Amour op zijn favoriete plaats, onder de tafel.
 
Amour en zijn baas
Amour en zijn baas


cnzqv-zqteb-4ujpk
Amour in training bij Anna.